Söndagen.

I söndags morse kl 05.15 rullade bilen och transporten påväg mot Lindesberg och fornabodaritten. Sanna körde första biten i mörkret, det kändes väl tryggt. Iaf efter att jag guidat färdigt henne i vilken fil man ska ligga i på E18 ! ;D
Vi bytte dock plats i skoftesta efter att ha stannat och gett Julle frukosten.
Herregud säger jag bara, första gången vid ratten för mig med en transport bakom bilen ! Lastad med en häst dessutom ! Nervvrak nummer 1, tur var att jag hade Sanna brevid mig som kunde berätta när det var dags att andas. Roligt hade vi iaf på vägen när vi både såg FLAMINGOS (?!) och åkte förbi RUMÄNIEN.....Och lyckades köre fel på rätt väg ? Hur lyckas man ? Jo, man gör som oss och försöker vända ett ekipage med bil och släp inne på en skogsväg. Fast ut kom vi iaf.. som tur var... Stackars häst som får ta sig en rejäl vända med DUM och DUMMARE i bilen framför !

Väl framme på fornaboda travbana gjorde vi oss redo för förbesiktningen, inga som helst problem ! Låg på 37 i puls och var allmänt cool. SÅ jäkla underbart skönt !  
Starten gick fint till, vi låg i tätklungan, vilket var ett misstag senare insåg jag. Inte så bra att ligga i en klunga med en supertaggad häst som bara vill springa och inte inser att man kan ta det lugnt första milen iaf. Nej nej, sånt trams tycker inte julle att man ska hålla på med !
Så vid första groomstoppet fick jag lov att vänta lite längre för att släppa klungan och inta vårt eget tempo. Julle var dock fortfarande taggad men gick med på att hålla ett tempo som jag tyckte var okej.
Efter 32,5 km kommer vi in till vetgrinden. Killen låg på 56 i puls och var allmänt cool, fick en 1a på gallor. P.g.a varm h.framkota - order om att kyla. Även 1a på tarmljud, vilket inte är ovanligt alls. Men blev godkända att fortsätta.

Utefter andra slingan började vi äntligen få honom att dricka, skönt ! Red i stort sett själva i vårt eget tempo 15 km, och sista 2,5 km fick vi sällskap in mot mål. Tappade dock dem sista kilometern och vi kommer ensamma in på travbanan i fin trav för att passera mållinjen ! Hur pigg och fräsch som helst. In till vet. igen och pulsar på 60. Veterinären tyckte kotan hade blivit mycket bättre och var inte alls varm igen, - lyckad kylning alltså.
Tarmljuden blev också bättre tack vare att vi fått i honom vatten. Julle springer upp fint och visar inga tecken på trötthet, vi blir GODKÄNDA! Distansdebuten för julle avklarad med bravur ! Duktiga hääst ! Nu 5 mil rikare i benen och mer ska det bli =)

Fix med nummerlappar


Påväg in mot förbesiktning


Förbereder start,


Tätklungan efter ca 7 km


1a groom-stoppet


Groomstopp


In mot groomstopp


In till vet. grind efter 32,5 km


Hos vet.


Groomstopp utefter andra slingan


Svampning / puslning innan sista vet. besiktning


Fin pålle i transporten påväg hemåt !



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Mamma

Ni var så superduktiga. Är så stolt över er....

Jättegrattis till en genomförd tävling


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback