Lördag.

Blääää !  sjukt varmt, jag dör !

Skjutsade Ida till tåget i kolbäck idag, har sedan flängt runt som en idiot. Shoppat massa , kirrat mer grejer från systemet och dragit runt som en lodis på stan.
Ikväll blir party som fan !
 Var och hämtade alla grejer som vi lämnade kvar på skytte igår, snart blire fix och så kommer Johanna hit, sen så kör vi igång igen ! ;D


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fredag.

Jobb på dagen i ett jävla hett Skultuna. Vi satt ute i solen och typ steeeekte bort ! , Man ska inte klaga, men fuck vad varmt det var !

Efter jobbet hämtade jag iaf upp min bästa mest älskade Ida på tåget. Så for vi till köping. Mötte upp syrran, kirrade systemet och massa smågrejjs. Käkade lite på en gång oxå och kollade in stan (;
Mycket folk men myckte skit. =)

Kvällen resulterade i massa fix, god mat , kubbspelande med väldigt överförfriskade vuxna människor, karusellåkande med Jonna och boysen från Skinnsberg. =)
Samt en tur att kolla på Fakie när dom spelade på hökartorget , riktigt kul faktiskt. Var längesen jag såg en spelning nu men grabbarna lever upp till förväntningarna :K

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Torsdag.

Blev en liten tur på 2 timmar med Julle. Hovis skulle egentligen komma men det blev lite ombokat och får tas någon annan dag.
Jag tänkte  då istället vara effektiv och ta en långtur samtidigt som jag kollade lite vägar. Först var jag benhård på att köra 2 milaren, när jag väl börjar närma mig gunsta istället tänker jag att jag ska utforska lite skogsvägar. Hmm, rider runt i trav och kollar läget. Fint alltihopa.
Kommer sedan ut på "2mils vägen" och tycker då att, jamen lika bra att fortsätta med en 2 milare iaf då.
Det var längre fram på vägen när den började dela sig i en stor jävla korsning som problemet återstod " vart ska jag ?" ;  jag provar vägen rakt fram fast magkänslan säger höger. Dum som jag är rider jag rakt fram och hamnar nånstans där jag aldrig vart tidigare. herregud, vi snurrade runt i något bostadsområde och skog på en gång.
Tur att hästen är så tålig med mig ! haha,   turen måste slutat på säker 15-16 km iaf.

Skönt iaf, blåst blandat med regn (Y) sånt gillar vi ! 'not'



Såhär fint utrustade var vi idag med mitt nya underbara fårskinnsunderlag för rumpan =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Diva is a female version of a hustla





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

waaaow !

Jag har varit ledig idag, men känner mig ändå så sjukt trött.
Dagen har änsålänge resulterat i ett träningspass med Julle, 12 km ca 1,5 h. Red inte i något särskilt högt tempo idag, var mer noga med att hålla en bra form , och att ställa hö, vä efter vägen. Han är så duktig ! Jag blev så impad av honom när vi mötte en stor traktor med gödselspridare bakom sig. Var liksom ute på en liten sketen och trång grusväg, hästen reagerar knappt. Det är såna småsaker som gör en så himla glad ! Lilla bebispojken, =)  Och mitt upp i alltihopa hoppar ett rådjur ut framför oss, han kollar inte ens. :)

Imorgon kommer hovis och slår på nya dojjor, det blir najjs. Han har ju klyvt framskon genom broddhålet. ;P

Nu blire ut på en löptur ! Underbart !



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

nysolad och färdigduschad !

Gaah, johanna drog med mig på en solning till lunch typ. Så underbart skönt, älskar när man somnar i solariet. Lalaa!
Synd bara att det är så sjukt skönt väder ute och jag ska iväg och jobba. Äsch, det blir till att dra med B ut och sitta och glassa i solen. Gör inget om jag får jobba lite mer på brännan ;P


Imorgon drar iaf jag och johanna tillsammans med volvon ner till Landskrona. Där möter vi upp Laggen och han ska visa och runt på sin isbrytare. Skulle även få kolla nå mer båtar. Vi får väl se efteråt om sjöingejörsyrket fortfarande är lika lockande, annars dumpar jag göteborg och Chalmers och styr kosan mot studentstaden Uppsala !

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sliten.

Åter igen sliten efter en helgs arbete, dock inte i samma skala som det brukar vara ;P
Lag- sm i distansritt avgjordes i söndags. Jag for med för att grooma åt Kattis och vivan som red för Rönningens kör och ridklubb.
Åkte runt 11 i lördags, vet besiktning gjordes samma dag och vi fixade även klart vilområdet med mattält och groomplats.
Bangenomgång och mat på kvällen, rikigt bra ! Synd bara att det blev så sent, vi skulle som sagt upp kl 04.00 och starten gick kl 6.
Kattis gick ut i bra tempo och hela laget låg i tätklungan in till första vetgrind i stort sett hela vägen. Tråkigt nog åkte 2 st ur laget ut redan efter första sträckan p.g.a hälta. Kattis och gunilla fick fortsätta. Vi trodde ju att det hela var kört med laget nu, efter ett par timmar senare och 100km rikare, med 2 godkända hästar så får vi alla höra att vårt lag räknas ! Laget tog Lag - sm brons!  Det var tydligen fler som hade åkt ut och bara var 2 st, tiden var då till tjejernas fördel.  =)

Vivan fick även en placering som 6e bästa i 100 km klassen och blev då placerad ! Inte nog med det så fick hon pris för bästa travare, 3 rosetter, plaketter schabrak och massa andra priser så åkte vi mer än nöjda hem !  Kattis var sjukt nöjd och det förstår jag, båda två var superduktiga hela dagen. Jag och Karin var minst lika nöjda ;D



Starten går !




Vivan och kattis , med några rosetter.





Är man duktig så får alla rosetter inte plats på en sida =)


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppdatering beställd

Sanna har skällt lite på mig och nu var det en uppdatering utav bloggen beställd.

Senaste veckan då.
Onsdag
Hoppträning med Julle. Gick hur bra som helst, tills dess att Jenny började höja hindrena och mitt hjärta hamnade i halsgropen. Fan, jag skulle gett mig när vi hade gjort en så sjukt bra runda. Självklart nitar hästen om jag blir nervös och ser dom döhöga oxrarna. Nej fyfan. Stackars häst som måste ha mig på ryggen då. Tar på mig hela skulden att det blev pannkaka utav alltihopa. Det roliga var bara att vi skulle hopptävla Julpa Open dagen efter ?!   NERVÖST !

Torsdag
Julpa open , jag och julle i 60 cm klassen och Sanna med julle i 70.
Hatar denna jävla vadslagning, enda sättet att få mig att hoppa är att slå vad. Japp, och sannas utmaning blir att rida en distansritt på 50 km. inge problem där ! Det kommer gå kalas, men jag då ? över ett par jävla hinder var jag tvungen att ta mig :S  fysatan !

Jag fick iaf börja att rida fram då eftersom jag skulle rida första klassen, hoppar ett räcke, gåår fiint. Sen är det den där jävla oxern igen då. Allt sedan träningen igår sitter kvar i huvet, och självklart är jag nervös som fan. Julle känner detta och nitar såklart ! jag håller på att dör, magen vänder sig ut och inte och jag tror att jag måste spy uppe på hästryggen. Rider några volter till och en koncentread sanna tvingar mig mot oxern igen. Det gåår tveksamt....men över kommer han ! Vi kör en gång till och han hoppar klockrent. Så vi ger oss.

Nu äre bara komma ihåg att andas och hålla sig kvar på hästen. Jag doooog när dom ropade upp våra namn i högtalarna. usch usch usch.
Vi kör igång 1a, och 2a hindrena går superbra. 3e är ett prickigt plank, självklart blir jag nervös över att hästen ska bli det och jaa, vi får ett stopp.  Lägger en liten volt och fortsätter banan runt. Vår debut på 60 cm med endast 4 fel ! Jag var sjuuuukt nöjd, jag satt kvar och tydligen så andades jag med !  :D Så himla glad !
Och sanna och Julle gick helt felfria på 70 rundan ! :D   Killen fick  sin rosett  ! :D åååh han var så duuuktig !


Fredag
Jobb på morgonen och sedan ut till Julle. Tog en liten promenix, så det blev som en välförtjänt vilodag för honom idag :) Duktiga killen. Sedan åkte jag för att hämta upp filli, vi har myskväll bara vi tjejer ikväll. Så gos !
Imorgonbitti beger vi oss av emot Lag-sm. Ska med och hinka åt Kattis som rider för Rönningen. Här hoppas vi på placering med ett så pass rutinerat lag. jag tror stenhårt på det !  =)  Synd bara med det utlovade regnet faktiskt. :/





Fiiiina pojken !





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag.

Igår blev det som sagt en träningstur på Julle tillsammans med Kattis och Vivan. Bleev väl ca 20 km, red i ett tempo av 10,1 km /h ,  helt okej ! Jag är så sjuuuukt nöjd med hästen, han var helt otroligt fräsch efteråt, visserligen var det inte fort, trav hela biten. Men med tanke på att det var längste sträckan han gått nu hittils och att han inte varit igång så superlänge. Han kan konsten av springa när det gäller och vila när det är dags för det. En superhäst !
Skönt att känna att det funkade såhär bra på en längre tur, då blir nästa sväng ca 25 km med ett lite högre tempo. :)
Så nu har Sanna minsanna inga ursäkter på att inte rida en distansritt i sommar, jag vet att hästen håller för det iaf ( ;



Nu mina vänner stiicker jag, kryssning ikväll !  Det blir jag och Håkan tonight ! (; PUSS


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Beyoncé i globen !

Nu är det avklarat, jag och syrran tog bilen upp till Sthlm och Globen för att kolla på världens bästa beyoncé. Helt sjukt oslagbart. Vilken jävla stämning, och vilken kvinna! Vilka dansare !
Jag dör verkligen, det var den bästa födelsedagspresent jag någonsin fått ever !  ;D 

Imorgon blire massa fix, tvätt och sånt innan vi drar på fredag, ska följa med Emma och fixa lite grejjer hemma, sen blire en träningsritt på 2 mil på Julle tillsammans med Kattis.  Måste även lägga in ett eget löparpass oxå.  (Y)






Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobb och ridtur.

Blev en lång jobbdag, kändes det som iaf. Jag har varit så sjukt seg hela dagen, usch alltså :/   Efter jobbet tog jag en sväng men Julle upp till Gunstagroparna för klättring i sandhögarna. Så sjukt roligt ! Det är så kul nu när han börjar komma i form, och man känner att han verkligen orkar.
Bara ta sats nerifrån och sen ger gärnet upp i groparna liksom,  åååh vilken härlig känsla ! Och sen att han orkar jogga på i tempo hela vägen hem , vilken häst alltså !
På torsdag blire en sväng med Kattis på 2 mil, han har funkat superbra på 1,2 mil / 1h. Men vi behöver mer långa långsamma pass nu, träna på att uthärda mjölksyra oxå. Bara köra på och testa gränserna, se vad mer vi behöver träna på.

Och jag förstår inte vad jag gett mig in på , nästa vecka har jag slagit vad med sanna om att jag ska rida en hopptävling om hon rider en distansritt. Jag kommer dö. Förstår ni det gott folk ? Jag är verkligen ingen hoppryttare. herregud.  Det här blir fint,.... (eller inte)  :O




Min man <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Medina - Sagoland

Jag gick förbi dig på stan, såg ut som du var glad.
Du gick med din nya som jag tror du har.
Och du såg mig nog innan jag vek av, försökte spela cool som att allting var normalt.
Men i själva verket lever jag kvar i mitt skal och jag förtränger att du inte kommer tillbaks. I mitt sagoland tar du mig i hand igen, inga fler bråk eller gråt, där är vi sams igen.
 


   

En gång i tiden var du min, men nu är du bara en dröm
jag ser oss ibland i mitt sagoland där vi ses och umgås en stund
men jag vaknar upp i min ensamhet i vårt så kallade rum
vill bara somna om igen och vakna upp i min dröm

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fettis helg.

Eftersom lördagen aldrig hanns med för att bli en bakisdag, då jag tog en återställare till frukost så fick jag ta igen allt igår. Börjar med en feeeet kebab med massa vitsås till frukost, lever på chips och godis till hockeyn, och eftersom min magsäck rymmer rätt mycket drar jag med gänget till donken !  ;D Dock fick jag inte i mig lika mycket som jag hoppats på :( men det fixade simon och johan,  mina 2 dammsugare :K

Helgen har varit bästa på länge ! Livet leker när man heter Madeleine Engström iaf ! Dock hade jag igår kunnat svära på att aldrig någonsin mer förtära alkohol, men sen kom jag på att kryssningen avgår på fredag så det sket sig ! Jag får fixa nykterhetsavtalet någon annan gång,


Jag och johanna aka Sharky har iaf hittat vårat framtida yrke - sjöingenjörer ! Yes, ni läste rätt. Jag ska bli ingenjör. Den sanna naturaren i mig har talat. Snackade med Laggen igår med och har fixat så att vi får åka ner till Landskrona inom dom närmsta dagarna nu ich göra ett studiebesök på hans isbrytare och även kolla in 2 andra lastfartyg som ligge inne i hamn därnere. Fatta lökigt liksom med 50 papp i månaden efter 2-3 år i yrket. 12 månaders fullt betald lön fast du bara jobbar 6 månader på ett år ! Sjukt najs, jag är fett taggad , likaså min smarta hoomie, Chalmers, here we come liksom ! ;D



Varmt med 10 grader i poolen ?


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Awesome dudes !

Gårdagen var helt otroligt sjukt rolig !  Jag blev väldigt överförsfriskad redan på förfesten, men wtf, det är så det ska vara ! Det var ju vi som skulle firas liksom! 

Allt blir roligt i trevliga människors sällskap  ;D    Så sjukt glad över att min älskade fina Ida kom , och Jonna med sina snygga boys från Skinnsberg. ;)    Och så James och co från värren,  sjukt roligt ! Alla mina nära och kära samlade för en fet partynatt, grymt ! 

Men nu har det redan blivit dags för en återställare och så laddar vi inför ikväll ! Party hard dudes eller skit it liksom  !:D

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Gaaah !

Fredag imorgon ! Taaaaagggaaaa som faaen ! Världens bästa Ida kommer hit oxå, det kommer bli sjukt awesome ! =) Jag är helt sjukt glad :)



Idag blev det bullbak på jobbet, så sjuuuukt goda blev dom. Trodde inte jag hade det i mig. (Jävla tur att det var Sannas recept ! )     :D  
Jag och B satt och smarrade med iskall mjölk och nygräddade bullar till lunch, hur gott som helst =)







Efter jobbet blev det en tur ut till Jullebus som fick sig en tur i paddocken. Longering med inspänningstygel, 30 min i trav. Han går på så sjukt bra nu, en helt annan häst i kroppen. Det är så roligt att hålla på nu :)







Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sliten.

Sjukt seg idag, men gårdagen var gryyym !  ;)





Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Yes !

`ååh, strålande solsken och nyss hemkommen från jobbet. Jag mår bra idag så nu är jag helt sjukt taggad för ikväll ! Förkröket börjas redan nu liksom  (; 

Ses i staden västerås tonight !


v

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

jag är glad !

Trots att jag är dyngförkyld och tokallergisk mot pollen så är jag glad ! För på tisdag ska jag klippa mig och fixa till mitt hår .  !  =)
Iiih det kommer bli så bra och jag kommer bli så grymt snygg ! :) 

PUSS PÅ DET !  Och puss på att det snart är den 8e och dags för 20års kalas ;)


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Yäääy

gå in på kontakter i din mobil, håll inne neråt, räkna till 3 & släpp

Namn 1
 - Drita mob
Är han/hon snygg? - Som fan !
Har du sett personen gråta? -  Japp
Betyder han/hon något för dig? - Självklart

Namn 2 - Jessica&Henke hem
Är han/hon kul? - Dom är skönaste =)
Har du kramat personen? - Massor av gånger
Minnen med personen? - Det är min kusin och hennes sambo, mitt bästa minne är min första fylla på Runskär. Jag var typ 14-15 och dom fick leda mig hem.

Namn 3 - Magnus lärare
Flicka eller pojke? - Man
Är personen viktig för dig? -  Nej, inte särskilt, men han var viktig som lärare då iaf !
Sista bokstaven i personens namn? - s

Namn 4 - Danne jobb
Var träffades ni för första gången? - Kommer inte ihåg :O 
Älskar du honom/henne? - Väldigt mycket, det är min kära bonuspappa.  
Har du pratat med personen i telefon? - Många gånger.
Har personen blåa fina ögon? - Jag vet inte vad han har för ögonfärg. :O

Namn 5 - Sabina A mob
Hur länge har ni känt varandra? - sen jag gick i 5an
har du kysst honom/henne? - Nejsch
Kan du berätta hemligheter för personen? - Absolut.
Är han/hon söt? - Hon är sötisen : )

Namn 6 - Taj mahal gubbe
Är ni släkt? - är jag typ kurd  ?
Hur är han/hon till sättet? - Ingen aning
Känner du honom/henne bra? - Absolut inte

Namn 7 - Armin mob
Har du sänt personen ett sms? - Massor, skickade ett nu precis faktiskt :)
Är det en tjej? - Nej, en kille. Men han är lika söt som en flicka =)
Går personen i samma skola? - Nej.
Vad har ni för relation? -  ;)

Namn 8 - James Hem
Hur gammal? - 19
Bor? - Västerås , Julpa
Hatar du personen? - Absolut inte ! Tycker om honom mycket =)

Namn 9 - Lalush
Har du besökt personen? - Mååååånga gånger.
Är han/hon trevlig? - Absolut
Vad börjar hans/hennes namn med? - Sa

Namn 10 - Pänsy <3
Har du kramat honom/henne? - Japp !
Har du sett personen full? - För många gånger
Är personen äldre än du? - 15 dagar.

Namn 11 - Tanne ÖL
Minne av personen? -  När vi köpte öl av honom ?
Har du hans/hennes msn? - Nej
Tycker du om personen? - Inte direkt.

Namn 12 - Armin mob (igen)
Står han/hon nära dig? - Svår formulering, men han betyder mycket som en vän och har varit en klippa att prata med.
Har du kramat personen? - Jaa  =) .
Har du varit förtjust i honom/henne? - Maybe.
Var är personen nu? - Uppsala på valborgs firande.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()